Weet alles van uw auto

Written on:June 11, 2016
Comments
Add One

Uw voertuig kennen, van schadeverleden tot dagwaarde

Het is altijd goed om uw voertuig goed te kennen, en om een voertuig dat u wellicht wilt gaan aanschaffen alvast te leren kennen. Dit maakt zaken in de toekomst namelijk een stuk makkelijker. Wanneer u goed weet hoe uw auto in elkaar zit, dan is het bijvoorbeeld ook veel makkelijker om een goedkope autoverzekering te vinden die ook de dekking biedt die u nodig heeft. Het is namelijk zo dat de premie wel in goede verhouding moet staan met de dagwaarde van de auto bijvoorbeeld, maar dat moet u wel weten wat de dagwaarde van de auto is.

Uw auto goed verzekeren

De autoverzekering verdient de aandacht. Veel mensen besteden uitsluitend aandacht aan de autoverzekering wanneer deze opnieuw moet worden afgesloten. Er kan dan natuurlijk gebruik worden gemaakt van tips voor het afsluiten van een autoverzekering. Maar is het eigenlijk niet even belangrijk om zo af en toe eens te controleren of uw huidige autoverzekering nog wel past bij uw huidige auto, ook wanneer u niet van plan bent van auto te wisselen? Eigenlijk zou dit toch wel een standaard punt op de planning moeten zijn. Natuurlijk hoeft u niet elke maand te kijken of overstappen zinvol is, maar eens per jaar of eens per twee jaar eens controleren of u nog steeds de voordeligste autoverzekering heeft is zeker de moeite waard.

Een auto goed kennen

Als u al jaren in dezelfde auto rijdt, dan denkt u waarschijnlijk dat u de auto goed kent. U heeft deze bijvoorbeeld vijf jaar geleden tweedehands gekocht en u rijdt er dagelijks mee naar het werk. U hoeft in dit geval waarschijnlijk niet na te denken over wat nu eigenlijk het kenteken van uw auto is of bijvoorbeeld hoeveel benzine er in de tank gaat. Maar betekent dit ook dat u de auto echt goed kent? Als u een autoverzekering wilt gaan afsluiten, en u wilt hiervoor de mogelijkheden gaan vergelijken, kunt u dan uit uw hoofd de kilometerstand invullen, het autoverleden vertellen of bijvoorbeeld aangeven hoeveel eigenaren de auto voor u heeft gehad? Natuurlijk hoeft u lang niet alle informatie te weten, maar het is toch wel handig om hier enig inzicht in te hebben. Gelukkig kunt u alles binnen enkele seconden opvragen, bij de RDW Ovi.

De kentekencheck van RDW Ovi

U kunt naar de website van de RDW Ovi gaan voor een kentekencheck. Dit is volledig gratis en u krijgt binnen enkele seconden al de gegevens van uw auto zien. Het kost dan ook niet veel tijd of moeite om uw voertuig met behulp van deze kentekencheck beter te leren kennen. U krijgt inzicht in het schadeverleden, u kunt zien of de kilometerstand wel betrouwbaar is en u heeft een compleet overzicht van alle technische gegevens en uiterlijke kenmerken van de auto. Autoverzekeringen verkrijgen hun informatie ook via een kentekencheck. Het is dan ook dé manier om alles over een auto te weten te komen. De RDW Ovi beschikt over alle gegevens van alle auto’s in Nederland. U kunt dan ook een kentekencheck doen voor een auto die u nog wilt gaan kopen, om te helpen bij het bepalen of de auto wel echt een goede keuze is.

Online autoverzekeringen vergelijken

U kunt gemakkelijk online autoverzekeringen vergelijken en, indien gewenst ook direct afsluiten. In de meeste gevallen vindt u bij het overzicht van vergeleken autoverzekeringen en –verzekeraars direct linkjes om de aangeboden autoverzekering af te sluiten. Het is nodig om uw schadevrije jaren te weten. Uw vorige autoverzekeraar stuurt de informatie over uw schadevrije jaren naar RoyData. Eventueel kan uw nieuwe verzekeraar ook hier uw schadevrije jaren opvragen wanneer u het zelf niet weet.