Voordeligste autoverzekering

Written on:November 27, 2011
Comments
Add One

Wat is de voordeligste autoverzekering van dit moment? Bij veel consumentenprogramma’s en vergelijkingssites worden wel beoordelingen gegeven, maar zie je niet direct wat nou de autoverzekeringen zijn met de beste prijs-/kwaliteitsverhouding. Soms is er wel een lijstje met de beste autoverzekeringen, of wordt vermeld wat de goedkoopste autoverzekeraar is, maar dat zegt nog niets.

Voordelige autoverzekering kiezen

Het gaat erom dat u een product kan kiezen met een goede verhouding tussen prijs (premie) en kwaliteit (dekking). Hoe kan u nou in een oogopslag zien wat de meest voordelige autoverzekeringen voor uw situatie zijn? Feit is dat dit toch echt afhangt van uw specifieke kenmerken en uw wensen.


  • Rijdt u in een nieuwe of een oudere auto? Als u een nieuwe auto heeft, dan kunt zich beter wat completer verzekeren.
  • Wilt u voor alles verzekerd zijn of alleen voor de broodnodige zaken? Let op het kleine prijsverschil tussen casco-plus en allrisk. Voor een klein beetje extra premie heeft u veel meer dekking.
  • Waar woont u? Ja, verzekeraars rekenen een bepaalde risicoclassificatie toe aan u woongebied.
  • Hoe oud bent u? Verzekeraars veronderstellen een bepaald risicogedrag en uitkeringspercentage afhankelijk van uw leeftijd.
  • Wilt u nog aanvullende zaken verzekeren? Bent u verzekerd in het buitenland? Wilt u uw passagiers verzekeren?

Kortom, er zijn een hoop zaken die van invloed zijn op de beoordeling of een autoverzekering voordelig voor u is. Het is daarom niet mogelijk om in het algemeen een selectie van beste autoverzekeringen aan te geven die voor iedereen geldig is. Wat wel kan, is om een selectie te geven van de doorgaans meest voordelige, beste en/of goedkoopste autoverzekeringen. En dat u vervolgens uit deze selectie enkele verzekeraars kiest waar u een offerte opvraagt die specifiek op uw maat is gemaakt. Zo krijgt u een prima vergelijking van de voor u meest voordelige autoverzekeringen!

U kunt kijken op bijvoorbeeld de volgende websites: